ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΦΥΛΛΟ (ASA-PVC) \ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Categories: Νέα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Κεραμιδί / Πράσινο Σκούρο / Λευκό / Γκρι Σκούρο
Τα τυποποιημένα φύλλα είναι διαστάσεων 104cm Χ 306cm, με εξαίρεση το λευκό χρώμα, το οποίο είναι διάστασης 100cm X 300cm
Στο Κεραμιδί χρώμα διατίθενται επίσης ετοιμοπαράδοτα φύλλα 104cm X 416cm και 104cm X 460cm
Πρόκειται για ένα σχετικά νέο προϊόν προηγμένης τεχνολογίας που διακρίνεται για την εξαιρετική αντοχή του, την ευκολία τοποθέτησης και το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν χρειάζεται καμία φροντίδα ή συντήρηση προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμιση χρημάτων σε σχέση με τα παραδοσιακά κεραμίδια ή τα μεταλλικά φύλλα με όψη κεραμιδιού.
Η άνω όψη αποτελείται από το υλικό ASA (Acrylonitrile -Styren Acrylate), το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή και διατηρεί το χρώμα και τις μηχανικές ιδιότητες των φύλλων ακόμα και όταν εκτίθονται σε ακραίες και συνεχείς αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως υπεριώδη ακτινοβολία, παγετό, υγρασία. Το κυρίως σώμα παράγεται από PVC το οποίο είναι γνωστό για την αντοχή του.
Η μεταφορά και τοποθέτησή των φύλλων γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλού βάρους και της υψηλής αντοχής.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως υλικό στέγασης, είτε ως υλικό επικάλυψης σε νέες ή υπάρχουσες κατασκευές.
Είναι ιδανική λύση σε περίπτωση στεγών με ασφαλτικά κεραμίδια που έχουν αποσαθρωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα πλαστικά κεραμοειδή φύλλα απλά βιδώνονται πάνω από τα υπάρχοντα ασφαλτικά κεραμίδια και έτσι μηδενίζεται ο κίνδυνος ζημιάς από ενδεχόμενη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια των εργασιών αποξήλωσης των παλιών ασφαλτικών κεραμιδιών.
Επίσης είναι ιδανική λύση για περιπτώσεις στεγών με παλιές αμιαντολαμαρίνες (ελλενίτ) που επιβάλλεται να αντικατασταθούν για λόγους υγείας, αλλά και πιθανής φθοράς.
Αποτελούν εξαιρετική λύση για στεγάσεις μπαλκονιών και βεραντών ή για κατασκευή κιοσκιών, καθώς προσφέρουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και καλή θερμομόνωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 25οC πετυχαίνει μείωση περίπου 9οC.
Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο σε σχέση με τα παραδοσιακά όσο και σε σχέση με τα μεταλλικά κεραμίδια.